U individualno postavljenoj konstelaciji klijent intuitivno izabire konstelacijske lutkice ili male predmete, daje im uloge i postavlja ih u prostor i tada promatramo njihov međusobni odnos i dinamiku u sistemu.

Klijent sam „ulazi“ u različite uloge i tako provodi neko vrijeme u „tuđim cipelama“ (kada je u ulozi određene osobe) ili je u ulozi pojmova kao što su ciljevi, resursi, prepreke, želja srca, različite kvalitete i uvjerenja te tako sam sudjeluje u procesu transformacije od problema do rješenja.

Kako pratimo razvoj konstelacije pred očima klijenta se, kao u kazališnoj predstavi, sistem mijenja, transformira i na kraju se u završnoj slici predmeti u prostoru nalaze na pozicijama koje pokazuju jedno od mogućih rješenja problema. Tako neskladan odnos između članova sistema postaje harmoničan, osjeća se atmosfera zadovoljstva i mira u sistemu koja kroz klijentov doživljaj počinje živjeti u vanjskom svijetu.

Individualne konstelacije (online ili uživo) daju nam priliku vidjeti i doživjeti situaciju ili problem iz perspektive drugih osoba, kako bi njih i njihove postupke, ponašanje ili riječi mogli bolje shvatiti, kako bi razumjeli kako je to biti na njihovom mjestu, „u njihovim cipelama“. Tu učimo ne osuđivati i ne prosuđivati druge, vidjeti i prihvatiti tuđe osjećaje, promatramo situaciju iz različitih perspektiva, poboljšavamo komunikaciju. Npr. ulazimo u ulogu majke koja je izgubila bebu i sada možemo puno bolje razumjeti kako se ona osjeća, razvijamo empatiju.

Spremni? Pošaljite mi privatnu poruku, javite se mailom ili telefonom i dogovorit ćemo se oko sljedećeg koraka.

Tu sam za vas!