Individualna konstelacija uključuje uvodni razgovor sa klijentom u kojem nam klijent ukratko opisuje svoj problem te formulira svoj cilj ili želju.

Nakon toga klijent bez razmišljanja intuitivno izabire konstelacijske lutkice ili male predmete (gumica, prsten, kamenčić, bombon…), daje im uloge i postavlja ih u prostor i tada promatramo njihov međusobni odnos i dinamiku u sistemu.

Klijent „ulazi“ u različite uloge i tako provodi neko vrijeme u „tuđim cipelama“ ili u ulozi pojmova kao što su ciljevi, resursi, prepreke, želja srca, uvjerenja te tako sudjeluje u procesu transformacije od problema do rješenja.

Kako pratimo razvoj konstelacije pred očima klijenta se, kao u kazališnoj predstavi, sistem mijenja, transformira i na kraju se u završnoj slici predmeti u prostoru nalaze na pozicijama koje pokazuju jedno od mogućih rješenja problema. Tako neskladan odnos između članova sistema postaje harmoničan, osjeća se atmosfera zadovoljstva i mira u sistemu koja kroz klijentov doživljaj počinje živjeti u vanjskom svijetu.

Konstelacije pomažu spoznati, razumjeti i prihvatiti sebe te se naš odnos prema sebi i okolini mijenja, naša svijest se širi.

Spremni? Pošaljite mi privatnu poruku, javite se mailom ili telefonom i dogovorit ćemo se oko sljedećeg koraka.

Tu sam za vas!