To je tehnika koju je osmislio njemački psihoterapeut Bert Hellinger a koja omogućava dobivanje uvida u bit našeg problema, pogled na taj naš problem iz neke nove perspektive te nam pokazuje moguća rješenja.

Sistemske konstelacije nam pomažu da vidimo, doživimo i spoznamo sebe u kontekstu sistema (cjeline) te da ostvarimo kvalitetan odnos i povezanost sa tom cjelinom.

Tako se naš odnos prema samima sebi i okolini mijenja, javljaju se novi uvidi, razumijevanje, suosjećanje i naša svjesnost raste.

Konstelacije se postavljaju u grupi ili individualno a podrazumijevaju diskreciju, razumijevanje te međusobno poštovanje i podršku.

ZAŠTO POSTAVLJAMO KONSTELACIJU?

Kako bi dobili novi uvid i riješili svoje probleme u odnosima sa partnerom i djecom, obiteljskim odnosima, poslovne probleme, osobne probleme, zdravstvene probleme, kako bi imali širu sliku pri donošenju teških odluka, kako bi uočili i promijenili naše obrasce ponašanja koji nas vode kroz život, kako bi riješili konflikte, kako bi pronašli i zauzeli svoje mjesto u sistemu (obitelj, društvo, tim, organizacija, grupa), kako bi se lakše mogli nositi sa stresom i burn out sindromom te vlastitim ograničavajućim uvjerenjima.

Ukratko, kako bi dobili novi uvid u bilo koju temu koja nam je trenutno u fokusu pažnje.

TKO MOŽE POSTAVITI KONSTELACIJU?

Konstelaciju mogu postaviti sve punoljetne psihički zdrave osobe koje su spremne promijeniti perspektivu i pogled na postojeći problem ili situaciju te tako dobiti uvid u nova moguća rješenja.

Spremni?

Pošaljite mi privatnu poruku, javite se mailom ili telefonom i dogovorit ćemo se oko sljedećeg koraka.

Tu sam za vas!